N2O in levensmiddelenkwaliteit is een distikstofmonoxide dat, zoals u zich kunt voorstellen, wordt gebruikt in de voedingsindustrie en daarom ook de juiste kwaliteit daarvoor heeft. Deze vorm van distikstofmonoxide is gereinigd en heeft een zuiverheidsgraad van 99,7 %.
Distikstofmonoxide (N2O) in levensmiddelenkwaliteit wordt onder andere gebruikt in slagroomcapsules. Dit gas kan in slagroomcapsules worden verkocht en in de slagroomsyphon worden ingebracht, of via de eveneens bekende slagroompatronen. Het distikstofmonoxide (N2O) mengt goed met de vetachtige stoffen die in de slagroomsyphon worden gedaan om een mousse, crème of slagroom te maken. Naast dit voordeel heeft distikstofmonoxide (N2O) in de voedingsindustrie ook het voordeel dat het antibacteriële eigenschappen bezit. Hierdoor blijft de slagroom in de koelkast tot 10 dagen houdbaar.
Laten we beginnen met het meest opvallende, onze favoriete zoete witte crème: slagroom. Logischerwijs is de lekkerste slagroom gemaakt met slagroompatronen en een slagroomspuit. Omdat het gas in de slagroompatronen onder hoge druk in de slagroomspuit wordt gespoten, waar het zich mengt met de slagroom, creëert dit een heerlijk luchtige slagroom.
500 ml slagroom
– 125 gr suiker
– 2 eetlepels vanille-extract
– Slagroompatroon
– Slagroomspuit
Meng de slagroom, de suiker en het vanille-extract in de slagroomspuit. Schud alles krachtig zodat alles goed gemengd is. Wanneer het een mooie, gelijkmatige consistentie heeft, is het tijd om het slagroompatroon toe te voegen via de speciale opening in de slagroomspuit.
Men zegt dat deze cake de favoriet was van de overleden Amerikaanse zanger Elvis Presley. De vierkwarts cake is vrij dicht en krokant aan de buitenkant. Van binnen is hij zoet, vochtig en zacht. Hij is zoet, maar niet zo zoet dat het overweldigend is. Het past dus heel goed bij een karamel saus, verse vruchten en natuurlijk op smaak gebrachte slagroom.
Lijst van ingrediënten
3 stokken 1 1/2 kop ongezouten boter, op kamertemperatuur
3 koppen witte suiker
6 eieren op kamertemperatuur
3 koppen gezeefde cakebloem
1 kop dikke slagroom
1 eetlepel vanille-extract
1/2 1 theelepel amandelextract
1/2 theelepel citroenextract
Chocolade Slagroom Cake
Geen lijst met slagroomtaarten is compleet zonder een chocolade-optie.